Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzaniec z bakaliami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino wytrawne 500 ml
orzechy włoskie 4
kardamon
cynamon Prymat
skórka z cytryny
cukier waniliowy 1 łyżka
rodzynki parę sztuk
cukier 6 łyżek
migdały 5
pomarańcza 1

Przepis i sposób przygotowania na: Grzaniec z bakaliami

Najpierw wlewamy wino , potem przyprawy i cukier , orzechy musimy rozdrobnić , migdały najlepiej niech zostaną całe , pomarańcze sparzyć i pokroić w plastry, też wrzucić do wina , tak samo rodzynki i podgrzewamy , tylko nie zagotować !Gorące rozlewamy do szklanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 16.02.2013 17:38
to tak jak ja
Kate131 06.10.2012 08:09
oj,napilabym sie
sylwia / sytofala 11.08.2011 13:03
bardzo ciekawi mnie smak tego grzańca , ale muszę poczekać na chłody wtedy będzie jak znalazł
ElizaT 24.03.2011 10:58
super grzaniec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak