Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mini krakersy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna razowa 1,1\\4 szklanki
cukier 1,1\\2 szklanki
sól 1\\2 łyżeczki
woda 1\\4 szklanki
wanilia 1 łyżeczka
masło 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: mini krakersy

Najpierw rozgrzewamy piekarnik a blaszkę wykładamy papierem do pieczenia . Łączymy mąkę , sól, cukier , paprykę , masło, następnie przy użyciu miksera ciasto wymieszać . Wyjdzie nam suche ciasto., następnie wodę łączymy z wanilią do uzyskania gładkiej masy , jeśli ciasto jest jeszcze zbyt suche to dolewamy wody.Ciasto dzielimy na 4 części , z jednej robimy wałkiem prostokąt a reszta ciasta ma być przykryta ręcznikiem . Użyj najlepiej noża do cięcia pizzy i wycinaj kwadraty . Ciasto przekładamy do blaszki, kwadraty posypujemy solą . Pieczemy szybciutko aby miały wygląd kruchych i rumianych, tak do 10 minut, jeśli zauważymy że krakersy nie które zrobiły się brązowsze to wyjmijmy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 24.03.2011 10:57
robię je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak