Sposób przygotowania

Najpierw rozgrzewamy piekarnik a blaszkę wykładamy papierem do pieczenia . Łączymy mąkę , sól, cukier , paprykę , masło, następnie przy użyciu miksera ciasto wymieszać . Wyjdzie nam suche ciasto., następnie wodę łączymy z wanilią do uzyskania gładkiej masy , jeśli ciasto jest jeszcze zbyt suche to dolewamy wody.Ciasto dzielimy na 4 części , z jednej robimy wałkiem prostokąt a reszta ciasta ma być przykryta ręcznikiem . Użyj najlepiej noża do cięcia pizzy i wycinaj kwadraty . Ciasto przekładamy do blaszki, kwadraty posypujemy solą . Pieczemy szybciutko aby miały wygląd kruchych i rumianych, tak do 10 minut, jeśli zauważymy że krakersy nie które zrobiły się brązowsze to wyjmijmy .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    robię je
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !