Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe chrupki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/8 l
masło 1 łyżka
mąka 40 g
sól
grysik 20 g
jajko 1 szt
ser gouda 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe chrupki

Mleko zagotować wraz z masłem i szczyptą soli. Wymieszać mąkę i grysik, dodać całą porcję do mleka i wymieszać na gładką masę, następnie masę na ciasto zdjąć z pieca i odstawić do ostudzenia domieszać start ser razem z jajkiem ciastem wypełnić strzykawkę, wystrzykiwać małe kuleczki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, włożyć do piekarnika piec ok 10 min w tem 180 s na złoty kolor, dopiero tuż przed podaniem dodać do zupy żeby chrupki niebyły zbyt miękkie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.01.2014 11:24
ciekawy przepis
Łukasz15 17.12.2012 00:30
Ciekawe
Wafelek2601 25.10.2011 00:08
pyszne
Iwona51
Iwona51 04.10.2011 11:43
super
Motorek 03.10.2011 10:34
fajne
Seba 29.09.2011 08:27
smaczne
stokrotka 04.06.2011 10:29
smakowite
Monika193
Monika193 11.05.2011 20:05
super
Krystyna32 06.05.2011 08:55
extra
motomaniak 30.04.2011 14:42
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak