Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka duszone z nadzieniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2
woda 1/8litra
cukier waniliowy odrobina
śmietanka 1/8 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka duszone z nadzieniem

Jabłka obieramy i wycinamy gniazda nasienne. Do szybkowara wlać wodę i włożyć posypane w środku cukrem jabłka tak, aby nie były zanurzone w wodzie. Dusić na parze pod przykryciem. Podajemy na ciepło napełnione borówkami i polane słodką śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 27.10.2011 10:04
pyszne jabłuszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak