Sposób przygotowania

Grejpfruty umyj i przekrój na pół. Z jednej strony odetnij cienki plasterek, tak, by owoc stał stabilnie. Z drugiej strony odetnij wierzch, wykrój miąższ. Z odciętej grejpfrutowej \"czapeczki\" i miąższu wyciśnij sok.
Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z połową cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dosyp mąkę i wlej sok grefjpfrutowy. Delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką.
Masę nakładaj do grejpfrutowych miseczek i ustawiaj je na blasze. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz 30 minut. Zaraz po upieczeniu wyjmij i oprósz obfiicie cukrem pudrem. Przed podaniem udekoruj wiśniami koktajlowymi, startą skórką pomarańczową oraz listkami mięty.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    :D świetny przepis!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !