Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z karczochów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z karczochów 1/4 litra
żółtko jajek 3
mąka 1 łyżka
śmietanka 1/4 litra
masło 2 łyżki
śmietana kwaśna 3 łyżki
cytryny 1/2
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z karczochów

Wywar z karczochów mieszamy ze śmietanką, dajemy zaprażkę. Wyciskamy sok z cytryny i należy zagotować. Żółtka rozbijamy ze śmietaną, wlewamy do sosu przed podaniem i dobrze mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak