Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sezamowe precelki według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
drożdże 5 dkg
sól 1 łyżeczka
sezam 3 łyżki
żółtko jajek
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Sezamowe precelki według Agi

Drożdże kruszymy,rozpuszczamy w kilku łyżkach letniej wody i dodajemy łyżeczkę cukru.Mąkę wymieszaną z solą wysypujemy na stolnicę,robimy wgłębienie,wlewamy drożdże.Gdy drożdże zwiekszą objętość,dodajemy 1 i 1/3 szklanki letniej wody i zagniatamy zwarte ciasto.Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośniecia.Z ciasta formujemy wałeczki o długosci około 20 cm.Z każdego,skręcając tworzymy precelki.Odkładamy do wyrosnięcia na blachę wysmarowaną tłuszczem.Roztrzepujemy żółtko,smarujemy precelki,obficie posypujemy sezamem.Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.Fajna wytrawna przekąska.Polecam:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 08.06.2011 08:03
smaczne
ronald88 04.05.2011 20:36
super
iwona332 03.05.2011 12:24
super
Krystyna32 02.05.2011 09:03
super
Magdalena1110 14.04.2011 07:42
pycha
joanna77 21.03.2011 11:18
super
Dorota59 24.02.2011 16:51
podoba mi się
kochanyptysiu 23.02.2011 10:23
super smakolyk:)
Kuchareczekjeden 22.02.2011 14:53
fajne do piwka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak