Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 6
cukier puder 25 g
cukier waniliowy
mleko skondensowane 1/2 puszki
wódka 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak

Żółtka, cukier i cukier waniliowy utrzeć (zmiksować) dodając mleko skondensowane. Nie przerywając miksowania dodawać po trochu wódkę. Podawać następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 11.04.2011 18:24
muszę spróbować
matii6 23.02.2011 17:56
domowy najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak