Sposób przygotowania

podsmażam wątróbkę ,potem wrzucam do niej cebulkę pokrojoną w piórka i chwilkę podsmażam az sie zarumieni marchewkę trę na tarce o grubych oczkach i dodaje ,następnie zalewam wodą i tak pichci się przez jakiś czas potem trzepię mąkę z odrobiną wody na zagęszczenie sosu i wlewam to cudo do wątróbki przyprawiam przyprawa uniwersalna kucharek(jak kto lubi a ja lubię )pieprzem i solą ewentualnie. do ziemniaczków pycha

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    na koniec zaprawiam smietana z 2 lyzkami maki:) zapomniałam napiac
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo ciekawy sos,,,
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    I taki jest najlepszy
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    takiego sosu nie znałam,ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !