Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowa zupa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier waniliowy 1 opak
budyń 2 łyżki
płatki migdałowe 150 g
mleko 1 l
cukier 0,5 szkl
śmietana 30% 5 łyżek
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowa zupa

Płatki zrumienić na suchej patelni. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Budyń połączyć ze śmietaną, wlać do mleka. Zagotować ciągle mieszając. Dodać płatki i cynamon.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 28.12.2011 17:40
muszę wypróbować
Goya 14.05.2011 22:19
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak