Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa zapiekanka z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1,5 szklanki
pieczarki 40 dkg
masło 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
pomidor 30 dkg
ugotowane mieso 25 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 3 ząbki
żółty ser 10 dkg
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa zapiekanka z pieczarkami

Ryż ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem masła. Pieczarki posiekać, podsmażyć, pomidora pokroić na kawałki, poddusić. Dodać posiekany czosnek i przyprawy. Mięso pokroić. Ryż wymieszać z mięsem, pieczarkami i pomidorami, przełożyc do naczynia żaroodpornego wymieszanego tłuszczem, posypać startym serem i zieleniną. Zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 21.11.2011 20:12
świetny pomysł
IKrakowianka 15.11.2011 09:14
pycha
Seba 25.09.2011 19:06
smaczna
Anna138 28.02.2011 15:33
Pychotka
aginaa 22.02.2011 15:07
robie podobna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak