Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 litr
jajko 1 sztuk
mąka 3 szklanki
drożdże 1/2 kostka
cukier 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Drożdże wymieszać z cukrem. Zalać ciepłym mlekiem (około 1/2 szklanki). Pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę wsypać do miski, dodać roztrzepane jajko i wyrośnięte drożdże. Na końcu dodać ciepłe mleko i wymieszać łyżką.

Kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć na rumiany kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 19.07.2011 22:42
lubię takie
Tahitha 03.03.2011 08:05
Bardzo lubię, ale jak robię sama to nie wychodzą mi takie smaczne :)
irenka 02.03.2011 18:58
zapiszę przepis,uwielbiam racuchy
Mariolka1 01.03.2011 22:35
bardzo lubię:)
kochanyptysiu 01.03.2011 19:12
SUPER
Danuta8 22.02.2011 10:04
pyszne
Gosia40 22.02.2011 09:08
uwielbiam racuszki:)
Babciagramolka 21.02.2011 18:28
Jak ja lubie racuszki - kwaśna śmietana do tego i pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak