Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki deser

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt 4
ziarna zbóż
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
cukier puder
białko 3

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki deser

Jogurty przekładamy do miseczki, żelatynę rozpuszczamy w wodzie tylko ciepłej i odstawić , w między czasie białka ubijamy ze szczyptą soli. Do jogurtu wsypujemy ziarna zbóż takie jak otręby pszenne, siemię lniane i miksujemy razem z cukrem , cukru możemy dać tyle ile chcemy.Na koniec dodajemy białka do tego jogurtu , potem żelatynę . Wszystko przekładamy do pucharków i wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 16.10.2012 12:05
świetne deserki
ewaa 11.05.2011 21:12
super
ElizaT 24.03.2011 10:57
no świetnie
Edyta38 16.03.2011 20:44
extra!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak