Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście naleśnikowym (tzw. ropuchy w jamie)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 50 dkg
mleko 1,5 szkl.
jajko 1 sztuka
tłuszcz 2 łyżki
mąka 15 dkg
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście naleśnikowym (tzw. ropuchy w jamie)

Jajko ubic z mlekiem, mąką i szczyptą soli. Odstawić na pół godziny. Parówki obrać z folii i ugotować. przekroić wzdłóż na połowy. W natłuszczonej formie ułozyć parówki, zalać ciastem naleśnikowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika na pół godziny.

Ps: Jeśli mamy więcej czasu., mozna ubić mleko z samym żółtkiem i mąką, a białko ubic z solą na sztywna pianę i dodać w ostatniej chwili do ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak