Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kurkowa z kartoflami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kartofel duży 2 szt
sól, pieprz do smaku
kostka warzywna 1 szt.
Bulion grzybowy 1 szt.
kurkuma 1/2 łyżki
skrobia kukurydziana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kurkowa z kartoflami

Kurki przed mrożeniem były blanszowane. W garnku z 1/ litra wody rozpuścic kostkę warzywną i bulion grzybowy, włożyć zamrożone kurki. Gotować 20 minut, kartofle obrać i umyć, pokroić w małą kostkę i dodać do grzybów, gotować do miękkości kartofli. Doprawić sola, pieprzem i wlać wodę, rozmieszaną z 1 łyżeczką skrobi. Wsypać 1/2 łyżeczki kurkumy. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 21.02.2011 17:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak