Sposób przygotowania

osoloną wodę zagotować, zmniejszyć płomień, wsypywać porcjami kaszkę cały czas mieszając drewnianą łyżką,
podgrzewać mieszając 30 min, dodać w trakcie podgrzewania parmezan ( trochę zostawić do posypania potrawy) i 2 łyżki masła,
przełożyć polentę do niskiego naczynia i poczekać aż ostygnie,
następnie pokroić ją w kawałki i obsmażyć na patelni,
piersi kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą pieprzem, curry i papryką,
obsmażyć na patelni, dodać oczyszczone kurki, chwilę smażyć,
następnie dołożyć groszek, chwile smażyć,
wlać śmietanę, doprawić, dusić kilka minut,
podawać z polentą,
posypać startym parmezanem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Bardzo apetyczne.
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    dobre, muszę wypróbować
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    ojojojooj!!!! Musi być pyszna!!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !