Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata piwna do karkówki według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
kminek Prymat 1 łyżeczka
sól
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata piwna do karkówki według Agi

Do piwa dodajemy pozostałe składniki marynaty,mieszamy.Kawałki karkówki lekko rozbijamy tłuczkiem,układamy w naczyniu i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.Po wyjęciu smarujemy mięso olejem i grillujemy,obracamy co jakiś czas i smarujemy marynatą:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 24.10.2012 14:57
marynaty piwne są naprawdę idealne do karkówek, bardzo lubię;]
janek64 05.09.2012 17:47
Na piwie dobry pomysł :)
fictor123 06.03.2012 07:55
dobra
Ania67 16.09.2011 09:24
super
Iwona51
Iwona51 17.03.2011 10:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak