Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
sok z cytryny
wędzony boczek 1 plaster
śmietana 4 łyzki
olej 3 łyżki
sól
bulion 1 szklanka
oregano 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia po włosku

Dynią umyć, obrać i wyjąc pestki. Pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Boczek pokroić w paseczki. Do rozgrzanego oleju w garnczku wrzucić boczek i przesmażyć. Dodać dynię i smażyć około 5 minut. Doprawić solą i oregano. Wlać bulion i dusić pod przykryciem około 25 minut. Zdjąć z ognia i dodać śmietanę i pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 24.10.2012 14:59
ooo ja również już niedługo taką zrobię;]
kanu83 18.03.2011 11:57
Muszę spróbować
Ania67 05.03.2011 22:27
Bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak