Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote paluszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso drobiowe 50 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
jajko 1 szt.
sól do smaku
ogórek konserwowy 1-2 szt
ser żółty wg. uznania
kajzerka 2 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Złote paluszki

Mięso, bułki, jajko, posiekaną natke pietruszki (dodatkowo może ale nie musi byc drobno posiekany ogórek konserwowy) oraz paprykę chilli wyrobić na jednolitą masę (powinna być pikantna). Formować wałeczki długości palca. Panierować w bułce tartej wymieszanej z drobno startym żółtym serem i smazyc na złoty kolor. Usmażone paluszki wstawić na chwilę do piekarnika by \"doszły\".

PS: Bez ogórka i sera tez są pyszne :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 26.05.2012 15:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak