Sposób przygotowania

Mięso umyć a następnie dowolnie doprawić do smaku albo gotową przyprawą złocistą do kurczaka albo solą, pieprzem i słodką papryką. Następnie pierś szybko obsmażyć na gorącej patelni. Ketchup, wodę, cukier i drobno pokrojone figi wymieszać razem i przelać do naczynia żaroodpornego. Morele sparzyć i podzielić je na mniejsze kawałeczki. Posypać pierś z indyka. Piec w piekarniku do miękkości co jakiś czas polewając sosem który powstanie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Damian19

    b. dobry
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ma-pl

    mniam musi być smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    oj dawno już nie jadłem mięsa indyczego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !