Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 sztuka
ketchup 5 łyżek
woda 5 łyżek
cukier 2 łyżki
figi kilka sztuk
morele suszone kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka

Mięso umyć a następnie dowolnie doprawić do smaku albo gotową przyprawą złocistą do kurczaka albo solą, pieprzem i słodką papryką. Następnie pierś szybko obsmażyć na gorącej patelni. Ketchup, wodę, cukier i drobno pokrojone figi wymieszać razem i przelać do naczynia żaroodpornego. Morele sparzyć i podzielić je na mniejsze kawałeczki. Posypać pierś z indyka. Piec w piekarniku do miękkości co jakiś czas polewając sosem który powstanie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 22.09.2012 14:04
oj dawno już nie jadłem mięsa indyczego
ma-pl 29.06.2011 21:05
mniam musi być smaczny
Damian19 21.02.2011 19:05
b. dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak