Sposób przygotowania

Smaki galaretek podaje przykładowe mogą być także inne według uznania.
Tortownicę wyłożyć biszkoptami,biszkopty polać galaretką z czarnej porzeczki,rozpuszczonej w 1,5szklanki przegotowanej wody (galaretka ma być gorąca) tortownicę wstawić do lodówki,aż biszkopty zastygną. 2 galaretki truskawkowe,rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody. Wystudzić,do zimnej galaretki wlać, zimne skondensowane mleczko z lodówki,ubijać widełkami do piany mikserem,aż masa zacznie rosnąć i gęstnieć. Wylać na biszkopty,wstawić do lodówki,galaretki cytrynowe rozpuścić w 1,75szklanki wrzącej wody,wystudzić. Tężejącą galaretką zalać ptasie mleczko,wstawić do lodówki na 2 godziny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !