Sposób przygotowania

Mięso zmielić w maszynce razem ze słoniną i 3 posiekanymi ząbkami czosnku, przełożyć do miski, wsypać ziele angielskie, goździki, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, wlać rosół lub wodę z maggi, wyrabiać przez 3-4 minuty. Z dwóch lub trzech łyżek mięsa uformować kiełbaskę o długości ok. 8 cm i ok. 2 i pół cm średnicy. Kiełbaski ułożyć na talerzu, wstawić do lodówki na 2 dni. Wyjąć na 2 godziny przed smażeniem. smażyć na patelni z mocno rozgrzanym smalcem lub olejem (nie smarować i nie nakłuwać widelcem). Podawać na gorąco z kwaszonymi ogórkami i ze świeżym białym pieczywem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !