Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada jabłkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 10 dag
cukier 10 dag
jaja 4 szt
jabłka 0,5 kg
galaretka cytrynowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada jabłkowa

1.Biszkopt: ubijamy pianę na sztywno, dodajemy cukier i żółtko, miksujemy krótko, dodajemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy dłonią lub drewnianą łyżką/łopatką. Wylewamy na blachę z pergaminem, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika pieczemy 10 min. wyjmujemy i studzimy. odrywamy papier jak odchodzi z ciastem smarujemy papier letnią wodą(pędzelkiem)
2.Masa jabłkowa: jabłka myjemy, obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych. Kroimy w grubszą kostkę smażymy w garnczka ale tak aby całkiem się nie rozwaliły jabłka, żeby były małe kawałki jabłek, odstawiamy. dodajemy galaretkę rozrobioną w 1 szklance wody, ostudzić. gdy będzie gęste wykładamy na biszkopt zawijamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak