Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z kleiku ryżowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kleik ryżowy 170-180 gram
margaryna 250 g
cukier 1 szklanka
jajko 3
wiórki kokosowe 4 łyżeczki
cukier waniliowy 1
proszek do pieczenia 1 łyżeczka płaska
olejek pomarańczowy 3-4 krople
dżem
posypka kolorowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z kleiku ryżowego

Wszystkie składniki siekam w misce łopatką (kleik wsypuję prosto z paczki), szybko zagniatam. Toczę kulki wielkości orzecha włoskiego, układam na natłuszczonej blasze, palcem wygniatam w środku każdego nieduże wgłębienie.
Piekę w temp. 180 stopni ok. 20 minut na złoty kolor.
Po upieczeniu wgłębienia napełniam dżemem albo marmoladą różaną.Można też posypać jeszcze kolorową posypką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak