Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z kleiku ryżowego
Piekę w temp. 180 stopni ok. 20 minut na złoty kolor.
Po upieczeniu wgłębienia napełniam dżemem albo marmoladą różaną.Można też posypać jeszcze kolorową posypką.
kleik ryżowy | 170-180 gram |
margaryna | 250 g |
cukier | 1 szklanka |
jajko | 3 |
wiórki kokosowe | 4 łyżeczki |
cukier waniliowy | 1 |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka płaska |
olejek pomarańczowy | 3-4 krople |
dżem | |
posypka kolorowa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: