Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Pieczarki kroimy w plasterki.
Boczek i cebulę kroimy w kostkę.
Boczek smażymy na oleju ok. 6 minut, następnie dodajemy cebulę i pieczarki.
Smażymy dalej około 10 minut.
Doprawiamy wszystko przyprawami, dodajemy groszek i jeszcze chwilkę dusimy.
Wlewamy śmietanę i zagotowujemy.
Makaron (połowę) układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy połową sosu, następnie układamy drugą część makaronu i wylewamy resztę sosu.
Wszystko posypujemy żółtym serem i zapiekamy jakieś 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    lubię zapiekanki makaronowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Bardzo smaczna- polecam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !