Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada jabłkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
marchew 3 szt
korzeń pietruszki 2 szt
por 1 szczypta
kapusta włoska 1 szt
cebula 1 szt
ocet winny 1 szczypta
przyprawy 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada jabłkowa

1. Wołowinę pokroić w plastry gr 2 cm rozbić tłuczkiem natrzeć czosnkiem bazylią estragonem skropić octem winnym papryką i pieprzem
2. zostawić na parę godzin
3. warzywa podsmażyć na oliwie i dusić do miękkości
4. Mięso podsmażyć z dwóch stron ułożyć na blaszce z warzywami piec w piekarniku
5. podawać z ziemniakami i sałatką

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak