Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki
chrzan świeży
czosnek
Zalewa:
woda 3 szkl.
ocet 1 szkl.
cukier do smaku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pikle

najlepsze ogórki na pikle są duże i żółte,ogórki umyć obrać i wydrążyć miąższ pokroić na mniejsze kawałki i zasolić odstawić najlepiej na całą dobę,następnie odcedzić i wkładać do umytych słoików,do słoików dodać przyprawy gorczycę,ząbek czosnku,kawałek chrzanu,przygotować zalewę do garnka wlać wodę ocet i wsypać cukier do smaku aby smak był winny wymieszać i zagotować zalewę po czym gorącą zalewać pikle zakręcać słoiki i pasteryzować od zagotowania się wody ok.10min.nie dłużej bo wtedy staną się miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 13.07.2011 20:42
świetne na przekąske
kuklik 28.06.2011 14:54
moja babcia takie robiła
MAR3STA 26.02.2011 18:12
smaczne ogóreczki, czasami sobie podjadam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak