Sposób przygotowania

Drożdże pokruszyć, można dodać 1/2 łyżeczki cukru, troszkę mleka i mąki. Wszystko razem wymieszać, żeby powstał rozczyn i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy rozczyn podwoi swoją objętość, dodać jajka, resztę ciepłego mleka, resztę mąki i stopione masło lub margarynę. Całość dokładnie wyrobić i znów pozostawić do wyrośnięcia.
Cebulę drobno posiekać, a pieczarki oczyścić i też drobno pokroić. Pieczarki i cebulkę delikatnie poddusić na rozgrzanym tłuszczu doprawiając do smaku.
Blaszkę posmarować olejem, wykładać na nią ciasto przy pomocy łyżki, rozciągnąć, żeby placki były grubości około 5-7 mm. Każdą blinę posmarować keczupem, nałożyć pieczarki z cebulką i zapiec w piekarniku. Pod koniec pieczenia posypać serem żółtym. Podawać gorące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Super przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ciekawe połączenie
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego.....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    oj to ja się na to piszę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawe,musze kiedyś zrobic.
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !