Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać przemielony ser, żółtka, szczyptę soli, mleko i wyrobić ciasto. Formować okrągłe placuszki, kłaść po 1 wypestkowanej śliwce, zlepiać brzegi i formować okrągłe knedelki. Wkładać do wrzącej osolonej wody, gotować 5 minut od chwili zagotowania. Wyjmować łyżką cedzakową, kłaść na talerze, polać stopionym masłem i posypać cukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bomba, robiłam jeszcze do tego sos śliwkowy;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    takie obiady to ja lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super kluseczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre,bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !