Sposób przygotowania

Wątrobę najpierw musimy posiekać drobniutko możemy nożem albo przetrzeć przez sitko jak komu wygodniej , masło ucieramy , dodajemy sól, pieprz ,żółtko tylko 1 łyżeczkę posiekanej natki, a na końcu wątrobę i dokładnie wymieszać .Pianę z białka połączyć z mąką i też dodać do masy. Na łyżeczkę nabieramy ciasto wkładamy do wody , już posolonej i gotujemy tylko około 3 minut . Takie kluseczki możemy podawać do zupy pomidorowej , rosołu albo do dania z sosem mięsnym .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bardzo fajnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    BARDZO apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    BARDZO apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    dobre :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !