Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski francuskie wątrobiane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
żółtko jajek 1
mąka 2 łyżki
wątroba wołowa 10 dag
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski francuskie wątrobiane

Wątrobę najpierw musimy posiekać drobniutko możemy nożem albo przetrzeć przez sitko jak komu wygodniej , masło ucieramy , dodajemy sól, pieprz ,żółtko tylko 1 łyżeczkę posiekanej natki, a na końcu wątrobę i dokładnie wymieszać .Pianę z białka połączyć z mąką i też dodać do masy. Na łyżeczkę nabieramy ciasto wkładamy do wody , już posolonej i gotujemy tylko około 3 minut . Takie kluseczki możemy podawać do zupy pomidorowej , rosołu albo do dania z sosem mięsnym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 20.08.2012 09:34
dobre :)
angelika14 26.09.2011 16:08
BARDZO apetyczne
angelika14 26.09.2011 16:08
BARDZO apetyczne
ElizaT 24.03.2011 10:57
bardzo fajnie
matii6 21.02.2011 17:28
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak