Sposób przygotowania

Zamiesić ciasto i zostawić na noc. Na drugi dzieć upiec dwa placki. Zrobić krem i przeożyć. 4 żółtka utzeć z jedną szklanką cukru pudru, szklankę mleka zagotować dodać cukier waniliowy, w pół szklance mleka rozrobić 3 łyżki mąki i wlać do gotującego się mleka. Gdy się zagotuje wlać utarte żółtka mieszać aż zgęstnieje i ostudzić. Margarynę utrzeć dodać ostudzony krem, utrzeć i przełożyć kremówkę. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    fajna tylko lista skladnikow nie dopracowana
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pewnie pycha
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne słodkości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !