Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejskie danie jednogarnkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa
pierś z kurczaka
ziemniaki
cebula
kapusta kiszona
pomidory w puszce
przecier pomidorowy
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejskie danie jednogarnkowe

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i obgotowujemy w osolonej wodzie pezez kilka minut.

Kiełbasę, pierś z kurczaka, cebulę kroimy na kawałki i podsmażamy na oliwie.

Dodajemy obgotowane ziemniaki, kapustę kiszoną, pomidory i przecier pomidorowy, doprawiamy do samku solą i pieprzem, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu aż ziemnaki i kapusta zmiękną.

Specjalnie nie podałamm proporcji, ponieważ w takich danich są one raczej dowolne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 01.02.2012 18:45
super
rjustysia 26.01.2012 12:36
Narobi?am sobie ochoty na kapust? kiszon? przez to danie ;)
angelika14 11.12.2011 13:03
szybko i smaczne
Justa32 25.10.2011 15:21
smaczne
Justa32 25.10.2011 15:21
smaczne
Tahitha 22.02.2011 05:43
o, może być fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak