Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Ciągle ucierając dodawać stopniowo mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Białka ubić na sztywną pianę połączyć z ciastem delikatnie mieszając. Wyłożyć ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec w nagrzanym piekarniku około 35 minut w temp 160 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię robić wypieki na mące krupczatce, polecam wychodzą świetne ciasta;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszne ciasto.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    robię bardzo podobnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super biszkopt :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !