Sposób przygotowania

Obrane surowe ziemniaki zetrzeć na tartce jak na placki , zaś ugotowane 4 przeciskamy przez praskę , solimy i mieszamy . Odstawiamy i robimy nadzienie . Marchew ugotować rozdrobnić albo zetrzeć na tartce drobnej do marchewki dodajemy masełko , cukier , mak , jajko i cynamon. Wszystko dokładnie musimy wymieszać i formujemy pyzy , w takie nie wielkie kule , następnie je gotujemy parę minutek i podajemy je ze śmietaną .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    a takich nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajne, ciekawe jak smakują
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia56

    napewno pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !