Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowe muffinki z białą czekoladą i żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna pełnoziarnista 2,5 szklanki
cukier brązowy 1/2 szklanki
sól szczypta
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
cukier waniliowy łyżeczka
masło 100 g rozpuszczone i ostudzone
kefir 1 szklanka
jajko 2 szt
biała czekolada tabliczka
żurawina suszona, garść

Przepis i sposób przygotowania na: Razowe muffinki z białą czekoladą i żurawiną

Mąkę, cukry, sól i proszek do pieczenia dokładnie mieszamy razem.

Jajka, kefir i ostudzone masło mieszamy dokładnie w drugiej miseczce.

Czekoladę siekamy na małe kawałeczki.

Łączymy suche składniki z mokrymi oraz pokruszoną czekoladą i żurawiną i mieszamy ale niezbyt długo i dokładnie.

Formę do mufinek wykładamy papierowymi papilotkami.

Do papilotek nakładamy ciasto tak do 3/4 wysokości ( ja każdą na wierzchu posypałam dodatkowo kawałkami czekolady i żurawiną) i wstawiamy do piekarnika na ok 20-25 minut nagrzanego do 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 26.01.2012 08:47
pyszne
Ela15 22.10.2011 20:38
pycha
madi356 12.09.2011 23:16
wyglądają bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak