Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Makrelę oczyścić z ości, rozdrobnić widelcem. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oliwie. Ziemniaki włożyć do miski, dodać jajka, szczypiorek, mąkę, cebulę, rybę, przyprawę do ryb oraz sól i pieprz do smaku. Szybko wyrobić ciasto. Następnie rękami formować małe owalne krokiety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na tłuszczu ze wszystkich stron. Podawać z pikantną surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    zjadłoby się ale te ości;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy pomysł, a ości Martusiu nie są złe- warto się powysilać dla takiej rybki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pomysłowe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pomysłowe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !