Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka z cukrem waniliowym i cukrem pudrem utrzeć do białości, wsypać mąkę, dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, wlać ciasto i smażyć pod przykryciem obu stron na jasno złoty kolor. Po upieczeniu posmarować konfiturą i zwinąć jak naleśnik.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pomysłowy deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    mmm ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowity.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !