Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z suszonymi grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 3 dag
jaja 3 szt
mąka 4 łyżki
masło 3 łyżki
szczypiorek 1 łyżka
boczek wędzony 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z suszonymi grzybami

Grzyby namoczyć na kilka godzin, ugotować, wyjąć z wywaru i drobno posiekać, ostudzić. Masło z żółtkami utrzeć na puszystą masę, dodać posiekane grzyby, mąkę, szczypiorek, sól, pieprz do smaku i sztywno ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać. W rondlu zagotować wodę osolić. Łyżką nabierać ciasto i wrzucać kluski do wrzącej wody. Gotować 1 minutę od chwili wypłynięcia na wierzch. wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane stopionym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.09.2013 22:04
Jak z grzybkami, to zasmakuje.
Łukasz15 09.07.2012 10:16
fajne
ankaryba 07.04.2012 17:23
smaczne :-)
Iwona51
Iwona51 20.02.2012 10:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak