Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć na kilka godzin, ugotować, wyjąć z wywaru i drobno posiekać, ostudzić. Masło z żółtkami utrzeć na puszystą masę, dodać posiekane grzyby, mąkę, szczypiorek, sól, pieprz do smaku i sztywno ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać. W rondlu zagotować wodę osolić. Łyżką nabierać ciasto i wrzucać kluski do wrzącej wody. Gotować 1 minutę od chwili wypłynięcia na wierzch. wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane stopionym boczkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Jak z grzybkami, to zasmakuje.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !