Sposób przygotowania

Mięso musimy rozkroić w taki sposób , aby powstał taki cienki płat, potem troszeczkę oprószmy solą , natrzeć czosnkiem i pieprzem , możemy dać drobno rozdrobniony pieprz kolorowy i to wstawiamy na godzinkę do lodówki, w między czasie szpinak siekamy i dusimy , łączymy z jajkiem i posypujemy przyprawa uniwersalną . Odstawiamy. Szynkę pokroić w cienkie paseczki . Na płacie schabu najpierw rozsmarowujemy szpinak , na szpinaku kładziemy marchewkę , tylko tą marchewkę zanim położymy to kroimy ja w kostkę i następnie te paseczki szynki.I zwijamy roladę , możemy obwiązać ją nicią i usmażyć ze wszystkich stron na bardzo małym ogniu , potem przekładamy do rękawa do pieczenia , wlać łyżkę wody i już zapiekać w piekarniku ponad godzinę w temp. 160 st.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    fajnie się zapowiada ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    dobra;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !