Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada schabowa ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
szynka wędzona 15 dag
szpinak 50 dag
marchewka 2
czosnek 2 ząbki
jajko
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada schabowa ze szpinakiem

Mięso musimy rozkroić w taki sposób , aby powstał taki cienki płat, potem troszeczkę oprószmy solą , natrzeć czosnkiem i pieprzem , możemy dać drobno rozdrobniony pieprz kolorowy i to wstawiamy na godzinkę do lodówki, w między czasie szpinak siekamy i dusimy , łączymy z jajkiem i posypujemy przyprawa uniwersalną . Odstawiamy. Szynkę pokroić w cienkie paseczki . Na płacie schabu najpierw rozsmarowujemy szpinak , na szpinaku kładziemy marchewkę , tylko tą marchewkę zanim położymy to kroimy ja w kostkę i następnie te paseczki szynki.I zwijamy roladę , możemy obwiązać ją nicią i usmażyć ze wszystkich stron na bardzo małym ogniu , potem przekładamy do rękawa do pieczenia , wlać łyżkę wody i już zapiekać w piekarniku ponad godzinę w temp. 160 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 28.09.2012 21:02
dobra;)
ElizaT 23.03.2011 10:09
fajnie się zapowiada ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak