Sposób przygotowania

warzywa zalewamy w garnku zimną wodą,dodajemy grzyby,liść laurowy pieprz,pokrojoną w piórka cebulę i gotujemy na małym ogniu pół godz.W połowie gotowania przyprawiamy i dodajemy połowę słoniny i gotujemy jeszcze 30 min.do miękkości mięsa.Zdejmujemy z ognia i studzimy.Wątróbkę kroimy w plastry i obsmażamy na rozgrzanej oliwie.Wystudzone mięso przepuszczamy 3 krotnie przez maszynkę,bułkę zalewamy wodą i moczymy,aż zmięknie następnie mielimy.Do masy mięsnej dodajemy jajka,mocno doprawiamy.Wyrabiamy jednolitą masę.Pieczemy 1 godz w temperaturze 180 stopniach

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iwona25

    DOBRE

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !