Sposób przygotowania

Do szklanek wsypać po dwie łyżeczki kawy. Zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut. Po tym czasie kawę przelać do szklanego naczynia tak, aby osad pozostał w szklankach. Dodać do kawy 50 ml mleka oraz brandy.

Pozostałe mleko zagotować. Zalać nim żelatynę i pozostawić do napęcznienia.

W metalowej misce połączyć mascarpone z pokruszoną chałwą. Dodać śmietanę ubitą z cukrem pudrem oraz żelatynę. Wszystkie składniki utrzeć na gładką masę.

Tortownicę wyłożyć folią aluminiową. Na dnie ułożyć biszkopty namoczone w kawie. Na to wyłożyć połowę masy śmietanowo-serowej. Następnie biszkopty namoczone w kawie i pozostałą część masy. Wierzch udekorować startą czekoladą (ja użyłam czekolady z nadzieniem budyniowo-waniliowym).

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    pięknie wygląda i pewnie smakuje rewelacyjnie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pyszne na pewno
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    palce lizać :) mmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !