Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwinie pałacowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
masło 1 łyżka
budyń śmietankowy 1 z cukrem
rum 2-3 łyżki
brzoskwinie 4 szt
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwinie pałacowe

Budyń przygotować według przepisu,ostudzić w tem.pokojowej.wiórka zalać alkoholem,wymieszać i odstawić na 10-15 min.Brzoskwinie umyć i sparzyć wrzątkiem,obrać ze skórki i przekroić na połówki.Usunąć pestki,a w ich miejsce włożyć łyżeczkę wiórów i cząstkę czekolady.W jedno-porcjowych salaterkach układać dwie połówki brzoskwiń i zalać budyniem,ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 10.03.2012 13:39
mniam
Magdalena80 31.10.2011 23:07
apetycznie wyglądają
ronald88 26.09.2011 15:38
super
ronald88 26.09.2011 15:38
super
Emilia21 11.08.2011 14:55
wypróbowałam super;)
Emilia21 11.08.2011 14:55
wypróbowałam super;)
iga2 17.06.2011 23:11
to takie królewskie jak pałacowe :)
darus 05.05.2011 14:11
pyszności
ewelinapac 23.02.2011 09:09
bardzo smaczne
Joanna108
Joanna108 28.12.2010 12:17
Aż mi ślinka leci na takie pyszności !!!
klaudusia198888 21.10.2010 21:45
pycha :)
Emilia21 26.09.2010 10:55
pyszne
Justyna223 08.09.2010 17:19
superowe
caroline1983 09.08.2010 00:49
Musi być pyszne
kasiurek 03.07.2010 17:15
coś innego, ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak