Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z grzybami leśnymi i polędwiczką
Piekarnik nagrzewamy do 180 C.
Formę do pieczenia wykładamy równomierną warstwą ciasta. Można ją przed pieczeniem wstawić jeszce na 10 minut do lodówki. Na ciasto kładziemy papier do pieczenia i wysypyjemy suche fasolki lub groch ( by ciasto zbytnio nie urosło podczas pieczenia) i pieczemy przez 12 minut w nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu usuwamy fasolki i papier.
Polędwiczkę kroimy na kawałki, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem i podsmażamy na oliwie.
Podduszone wcześniej grzyby łączymy z mięsem , pozostałymi jajkami, śmietaną, startym żółtym serem, solą, pieprzem, tymiankiem i dokładnie mieszamy.
Wylewamy miksturę na podpieczony spód i ponownie pieczemy przez około 15-20 minut.