Sposób przygotowania

Buraczki umyć, włożyć do wrzącej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, zalać zimną wodą, ostudzić, obrać. Zetrzeć na tarce o dużych otworach. Przyprawić do smaku cukrem, solą i octem winnym lub sokiem z cytryny. Podawać jako dodatek do obiadu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Uwielbiam buraczki w każdej postaci
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    takie buraczki są pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiadają się naprawdę fajnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !