Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki czerwone z octem winnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
sól do smaku
ocet winny do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki czerwone z octem winnym

Buraczki umyć, włożyć do wrzącej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, zalać zimną wodą, ostudzić, obrać. Zetrzeć na tarce o dużych otworach. Przyprawić do smaku cukrem, solą i octem winnym lub sokiem z cytryny. Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.09.2013 19:51
Zapowiadają się naprawdę fajnie.
olkaaa 12.03.2013 22:17
bardzo smaczne
ankaryba 21.05.2012 08:05
smaczne :-)
Wafelek2601 03.04.2012 19:58
takie buraczki są pyszne!
Ania67 17.10.2011 09:20
Uwielbiam buraczki w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak