Sposób przygotowania

Brytfannę wyłożyć folią aluminiową, posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą. Jabłka obrać, pokroić w cienkie plasterki i ułożyć w przygotowanej brytfannie, oprószyć cynamonem. Jajka z cukrem ubić na parze do białości, zdjąć z garnka i ubijać do ostudzenia. Do ubitych jajek wlać roztopione i wystudzone masło, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, otartą skórkę z cytryny, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na przygotowane jabłka. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 40 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !