Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki piernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl
cukier 2 szkl
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
kakao 4 łyżki
jajko 2 szt
dżem wiśniowy 4 łyżki
śmietana 12% 1 szkl
mleko 1 szkl
orzechy włoskie 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki piernik

Mieszamy ze sobą mąkę, cukier, przyprawę do piernika, kakao i sodę.
Mleko, śmietanę, dżem i jajka zmiksować, pod koniec miksowania dodać zmieszaną mąkę i dalej zmiksować. Pod koniec dodać orzechy i wymieszać. Blaszkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem śniadaniowym. Wlać zmiksowaną masę i wsadzić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze około 180 stopni przez ok.45 min.
Można gotowy piernik polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 16.03.2011 12:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak