Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z bułki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 kg
jajko 3 szt
masło 5 dag
mleko 1 szkl
szynka 5 dag
boczek wędzony 15 dag
szczypiorek usiekany 4 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
cebula 1 szt
mąka 1/2 szkl
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z bułki

Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojoną w kostkę bułkę kajzerkę, zrumienić. Bułkę tartą zalać mlekiem. W rondelku stopić boczek, wsypać posiekaną cebulę, zrumienić. Do bułki tartej dodać pokrojoną w kosteczkę szynkę, połowę boczku razem z cebulą, żółtka, grzanki, szczypiorek i sztywno ubitą pianę z białek, wymieszać. przyprawić do smaku. Formować okrągłe kluseczki, obtaczać w mące, wkładać do wrzącej osolonej wody, gotować kilka minut. Wyjmować łyżką cedzakową, polać stopionym boczkiem z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.08.2012 23:17
Ciekawy pomysł
mirosława4 20.12.2011 18:48
coś nowego ciekawe jak smakują:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak